Kweekland Winterland


Kweekland Winterland

Komend weekend is het feest op Kweekland. We zijn op zaterdag en zondag open van 10 tot 18 uur. Er is muziek, we stoken een vuurtje en er zijn lekkere hapjes. Alles rondom de biologische adoptiekerstboom…. dit jaar zijn er 250. Een deel gaat al een paar jaar mee. Een groot deel is al gereserveerd en staat klaar om opgehaald te worden en…een deel staat nog te trappelen om ergens onder dak te komen. Prijzen vanaf 24 euro. Plus 10 euro statiegeld.

Op zaterdag komt Sven Hoogerhoud met zijn prachtige collectie manden. Hij is ter plekke aan het werk en maakt hij ook manden in opdracht. Voor doe-het-zelf richten we een tafel in waar bezoekers hun eigen kokedema (mosbol) kunnen maken.¬†Vanaf 13 uur treedt ‘Lightupyourbanjo’ op met bluegrass, folk en kerstliedjes.Tussen 15 en 16 uur komt Meester Ruud kerstverhalen voorlezen of zelfs op verzoek een verhaal verzinnen.

Zondag is de meestermandenvlechter er ook en laat kunstenares Heidi Snel bij de vuurton zien hoe ze voetenkrabbers en andere gereedschappen van gebruikt metaal maakt. Ook Atelier de Lente uit Doesburg komt weer raku stoken.