Zondag 8 april 2018 seizoensopening!


Zondag 8 april van 11 tot 16 uur viert stadstuin Kweekland aan Dalweg 80 de lente met rondleidingen, workshops, muziek, kleine streekmarkt, speurtocht, lekkere hapjes en speciaal lentedrankje.

Workshops

Groene Takken geeft om 14.00 uur een workshop ‘enten eetbaar hout’ met heerlijke shi take soep toe. Hoe en wanneer fruitbomen snoeien? Dick Vonhof laat zien hoe je dat het beste doet. De Arnhemse hovenier Wim Paul van der Ploeg vertelt over zijn onlangs verschenen boek ‘Tuinmagie’; een spirituele manier om je tuin in te richten. Mandenvlechter Sven Hoogerhoud komt met zijn mooie verzameling manden en geeft demonstraties.

Muziek

Leerlingen van Tenar van Kooten brengen op verschillende plekken in de tuin klassieke en moderne liederen ten gehore.

STREEKMARKT

Puurland organiseert een kleine streekmarkt met jam, fruit, sappen, groente en vlees van koeien van de stadsboerderijen. Ook zijn er biologische groente en kruidenplanten, zaden, compost en tuingereedschappen.

Entree gratis

Voor kinderen is er een leuke en leerzame speurtocht en PuurAvontuur gaat broodjes bakken boven een vuur. Kweekland ‘aan tafel!’ serveert lekkere hapjes en drankjes. Zoek een lekker plekje in de tuin of de kas en geniet van deze mooie stadstuin en de lente! Iedereen is van harte welkom. Entree gratis. Voor de workshop ‘enten eetbaar hout’ graag vooraf aanmelden via info@stadstuinkweekland.nl

Meer weten over het groener maken van je tuin? Klimaatbestendige Stad Arnhem laat met een kleine expo zien hoe je dat vrij eenvoudig aanpakt.